Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Broekhoff Schilderij Restauratie

024 3772158

Uw schilderij weer als nieuw

Nijmegen

contact: 3772158

Schilderij schoonmaken

In het begin wordt het schilderij onderzocht en voorzichtig het oppervlakte vuil verwijdert. Hierna kan begonnen worden met het schoonmaken en verwijderen van de oude (vergeelde) vernis.


De aanwezigheid van oude vernis kan indirect gevaar opleveren voor de verflaag aangezien vernis bij veroudering oxideert. Onder invloed van licht, zuurstof en temperatuur verandert de chemische structuur van de vernis, waarbij de moleculen een netwerk gaan vormen. Door de vorming van een dergelijk netwerk wordt de vernis steeds moeilijker oplosbaar waardoor deze, na verloop van tijd, niet meer verwijderd kan worden met oplosmiddelen die relatief ongevaarlijk zijn voor de verflaag.

Wanneer een vernis veroudert, zijn als het ware steeds sterkere (inde chemie spreekt men liever over meer 'polaire') oplosmiddelen nodig om deze te kunnen verwijderen. Het zal duidelijk zijn dat dergelijke oplosmiddelen meer gevaar opleveren voor de daaronder gelegen verflagen. 

Uw schilderij schoonmaken : 

"Restauratie atelier Broekhoff Nijmegen" 

contact: 024 3772158